Zdravotky to naschvál skomplikovali: 80 % ľudí nerozumie ich benefitom. - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Zdravotky to naschvál skomplikovali: 80 % ľudí nerozumie ich benefitom.

Zorientujte sa v nich s najprehľadnejším nezávislým porovnávačom Asisto.sk. Zdravotné poisťovne neustále prichádzajú s novými a upravenými benefitmi pre svojich súčasných alebo budúcich poistencov. Avšak na základe prieskumu, ktorý zrealizoval portál Asisto.sk, sa ľudia v ponuke nevedia orientovať a porovnať ich. Portál Asisto.sk je nezávislý a objektívny porovnávač benefitov, ktoré ponúkajú zdravotné poisťovne nad rámec verejného zdravotného poistenia.

Každá zdravotná poisťovňa ponúka niekoľko desiatok benefitov, či už vo forme finančných príspevkov, zliav alebo nadštandardných služieb. Niektoré benefity môžete získať iba, ak ste členom skupiny, iné sú určené len pre deti do 18 rokov. Okrem toho každá poisťovňa benefit nazýva inak a jeho čerpanie podmieňuje viacerými podmienkami. Napríklad VšZP hovorí v reklame o benefite 800 Eur, pričom jeho dosiahnutie je možné len po splnení mnohých podmienok. Vyznať sa v nich nie je jednoduché. Preto je vhodnou pomôckou prehľadný nezávislý porovnávač Asisto.sk.

Portál Asisto.sk začiatkom septembra 2020 zrealizoval druhé kolo vlastného prieskumu o tom, ako verejnosť vníma benefity zdravotných poisťovní. Najdôležitejším záverom je, že 78 % opýtaných nevie objektívne porovnať benefity zdravotných poisťovní a preto si nevie pre seba vybrať tú najlepšiu. Práve preto sú tu nezávislé porovnávače ako Asisto.sk, ktoré pomôžu objektívne porovnať jednotlivé ponúkané výhody.

Práve benefity sú podľa 38 % respondentov hlavným dôvodom na zmenu zdravotnej poisťovne. Za najdôležitejší benefit označilo 71 % populácie doplatky na lieky a 62 % príspevok na zubára. S veľkým odstupom (37 %) sa na treťom mieste umiestnili zľavy na kúpele, vitamíny a zdravotné pomôcky.
V porovnávači Asisto.sk si môžete overiť a porovnať napríklad aj to, aké finančné príspevky môžete získať, koľko vám poisťovňa prispeje na zubára alebo aké vyšetrenia nad rámec zákona získate v rámci preventívnej prehliadky. Pritom všetky benefity sú zoradené prehľadne. U každej z troch zdravotných poisťovní, v porovnávači Asisto.sk zistíte, či daný benefit poskytuje a v akom rozsahu. Nemusíte strácať čas prehľadávaním webových stránok poisťovní a pátrať. Ušetríte čas a zároveň sa vďaka porovnaniu môžete ľahšie rozhodnúť.

Ak chcete zmeniť zdravotnú poisťovňu, máte na to už len pár dní, do 30. 9. 2020. Poistencom novej poisťovne budete od 1. 1. 2021. Prehľadne zoradené a vzájomne porovnané benefity nájdete v porovnávači Asisto.sk.