Mamičky rozhodli, ktorý benefit je najdôležitejší pri poistení bábätka. Najviac ich zaujal Babybox. - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Mamičky rozhodli, ktorý benefit je najdôležitejší pri poistení bábätka. Najviac ich zaujal Babybox.

Portál Asisto.sk zrealizoval výskum verejnej mienky o benefitoch, ktoré ponúkajú zdravotné poisťovne pri poistení novorodenca. Online dotazník vyplnilo 540 žien, prevažne vo veku 18 – 30 rokov.

Najdôležitejšie a najzaujímavejšie zistenia z výskumu:

Takmer 50 % mamičiek považuje darčekový balíček pri narodení dieťaťa za najzaujímavejší benefit, ktorý im zdravotné poisťovne ponúkajú. Každá poisťovňa pod názov Babybox poskytuje iný obsah. Až 70 % respondentov by ocenilo praktickú tašku, ktorá obsahuje reálne užitočné pomôcky a produkty, ako napríklad balíček detskej kozmetiky, výživové doplnky pre mamičku. Ten ponúka zdravotná poisťovňa Dôvera. 17 % by si vybralo darčekový kufrík vytlačenými materiálmi, ako očkovací kalendár či zubný preukaz, ktorý má pre novorodencov pripravený VŠZP.

Mamičky výrazne oceňujú aj možnosť zapožičať si monitor dychu. Takýto benefit získajú rodičia pri poistení bábätka v poisťovni Union a Dôvera.

Pre 80 % mamičiek je možnosť poistiť bábätko z pohodlia domova veľmi vítanou službou, ktorá im ušetrí čas. Túto službu poskytujú obe súkromné zdravotné poisťovne.

Ušetriť peniaze zasa pomôžu rôzne zľavy v lekárňach alebo internetových obchodoch s detským sortimentom. Za dobrý benefit ich považuje viac ako 40 % mamičiek.

Zaujímavým zistením boli aj návrhy mamičiek na ďalšie benefity, ktoré sa v ponuke zdravotných poisťovní zatiaľ nevyskytujú, ako je napríklad príspevok na nákup plienok.

Takmer 70 % respondentiek prejavilo záujem o využitie nezávislého a objektívneho porovnávača benefitov zdravotných poisťovní. Na portáli Asisto.sk nájdu rodičia prehľadné a objektívne porovnanie všetkých aktuálnych benefitov, ktoré ponúkajú zdravotné poisťovne pri narodení a poistení bábätka.

Dieťa je potrebné poistiť v zdravotnej poisťovni do 60-tich dní od narodenia. Dovtedy je poistené v zdravotnej poisťovni matky.