Najviac hviezdičiek udelili ľudia poisťovni Dôvera, najmenej Všeobecnej zdravotnej poisťovni. - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Najviac hviezdičiek udelili ľudia poisťovni Dôvera, najmenej Všeobecnej zdravotnej poisťovni.

Asisto.sk ako nezávislý a objektívny porovnávač benefitov zdravotných poisťovní už štvrtý rok po sebe zrealizoval prieskum verejnej mienky o spokojnosti poistencov s ich zdravotnou poisťovňou. Online dotazník vyplnilo v septembri 2023 takmer 1 100 respondentov. Výskum priniesol viacero zaujímavých výsledkov a tiež vidíme, ako sa od roku 2020 menia názory verejnosti na zdravotné poisťovne.

Vo výskume sa Asisto.sk zameralo aj na to, ako verejnosť vníma zdravotné poisťovne z pohľadu ich dôveryhodnosti, férovosti, pro-klientského prístupu a inovatívnosti. Respondenti udeľovali v každej z týchto štyroch kategórii všetkým trom poisťovniam hviezdičky. Od 1 hviezdičky po 10, keď 10 predstavuje najlepšie hodnotenie. Poradie poisťovní vo všetkých štyroch kategóriách bolo rovnaké: 1. Dôvera, 2. Union, 3. VšZP. Dôvera v priemere získala 7 hviezdičiek, Union 6 a VšZP 5,6 hviezdičky.
Absolútne najviac hviezdičiek – 7,0 – získala Dôvera v kategóriách Proklientsky prístup a Dôveryhodnosť. Najmenej hviezdičiek – 5,6 – získala naopak VšZP v rovnakých kategóriách. Totožné poradie a veľmi podobné výsledky boli namerané aj v roku 2021.

Zdravotnú poisťovňu môžu poistenci zmeniť do 30. 9. 2023. Poistencom novej poisťovne sa stanú od 1. 1. 2024. Všetky tri zdravotné poisťovne ponúkajú možnosť prepoistenia priamo na svojich web stránkach alebo na pobočkách. Portál Asisto.sk prináša poistencom, ako pomôcku pre správne rozhodnutie, objektívne a nezávislé porovnanie benefitov zdravotných poisťovní.