Ktorá zdravotná poisťovňa má najspokojnejších poistencov? - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Ktorá zdravotná poisťovňa má najspokojnejších poistencov?

Asisto.sk ako nezávislý a objektívny porovnávač benefitov zdravotných poisťovní už štvrtý rok po sebe zrealizoval prieskum verejnej mienky o spokojnosti poistencov s ich zdravotnou poisťovňou. Online dotazník vyplnilo v septembri 2023 takmer 1 100 respondentov. Výskum priniesol viacero zaujímavých výsledkov a tiež vidíme, ako sa od roku 2020 menia názory verejnosti na zdravotné poisťovne.

So svojou zdravotnou poisťovňou je spokojných 68% respondentov. Najviac spokojných poistencov má Dôvera (75%), nasleduje Union (72%) a najmenej spokojných poistencov má VšZP (56%). Spokojnosť s poisťovňou sleduje Asisto.sk už štvrtý rok po sebe a ukazuje sa, že počet spokojných poistencov dlhodobo stúpa. V roku 2020 ich bolo 58%, dnes už 68%.
O zmene zdravotnej poisťovne aktuálne uvažuje 9% respondentov. Od roku 2020 sa toto číslo veľmi nemení, dlhodobo osciluje okolo 10%. Medzi poisťovňami sú však veľké rozdiely. Bezkonkurenčne najviac o zmene zdravotnej poisťovne uvažujú poistenci štátnej VšZP, je ich až 13 %. Pri súkromných poisťovniach je to menej. V poisťovni Union 8% a v Dôvere iba 5,4% poistencov uvažuje o zmene poisťovne.

Zdravotnú poisťovňu môžu poistenci zmeniť do 30. 9. 2023. Poistencom novej poisťovne sa stanú od 1. 1. 2024. Všetky tri zdravotné poisťovne ponúkajú možnosť prepoistenia priamo na svojich web stránkach alebo na pobočkách. Portál Asisto.sk prináša poistencom, ako pomôcku pre správne rozhodnutie, objektívne a nezávislé porovnanie benefitov zdravotných poisťovní.