Zdravotné poisťovne preplatia aj 80 % nákladov u nezmluvného lekára. U Dôvery je to najjednoduchšie. - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Zdravotné poisťovne preplatia aj 80 % nákladov u nezmluvného lekára. U Dôvery je to najjednoduchšie.

Poistenec má právo na výber lekára. Nie vždy má však lekár zmluvu s jeho zdravotnou poisťovňou. V takom prípade si poistenec ošetrenie hradí sám. Avšak zdravotné poisťovne ponúkajú svojim poistencom medzi benefitmi aj preplatenie 80 % nákladov u nezmluvného lekára. Nezávislý porovnávač benefitov zdravotných poisťovní Asisto.sk pripravil prehľadné porovnanie koľko pomyselných krokov musí poistenec urobiť, aby tento benefit získal. Každá poisťovňa k tomuto benefitu pristupuje inak. V Dôvere všetko vybavíte len v štyroch krokoch a to aj veľmi pohodlne elektronicky. V Unione musíte urobiť osem „pomyselných“ krokov a dokumenty musíte priniesť osobne alebo zaslať poštou. Vo VšZP tento benefit síce poskytujú, ale len výnimočne a to do výšky maximálne 200 Eur na osobu ročne.

Kroky, ktoré musíte urobiť, aby ste získali benefit „príspevok 80 % u nezmluvného lekára“

Zdravotnú poisťovňu môžu poistenci zmeniť do 30. 9. 2023. Poistencom novej poisťovne sa stanú od 1. 1. 2024. Všetky tri zdravotné poisťovne ponúkajú možnosť prepoistenia online, osobne na pobočke alebo zaslaním vyplnenej prihlášky poštou. Asisto.sk vám pomôže pri rozhodovaní, ktorá zo zdravotných poisťovní je pre vás tá správna.