Ktoré nové benefity sú pre všetkých a ktoré len pre „novoprepoistených “? - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Ktoré nové benefity sú pre všetkých a ktoré len pre „novoprepoistených “?

Zdravotné poisťovne vo svojich kampaniach lákajú poistencov na rôzne benefity. Na základe výskumov nezávislého porovnávača Asisto.sk sú benefity stále veľmi dôležitým faktorom pri výbere zdravotnej poisťovne.

Benefity však chcú využívať všetci poistenci, nielen tí, ktorí sa v danom roku prepoistia. V ponukách niektorých zdravotných poisťovní sa objavili najnovšie rôzne „úrovne benefitov“ pre dve skupiny poistencov, tých „nových“ a tých, ktorí sú poistencami v danej poisťovni dlhšie.

VšZP – atraktívny benefit avšak nie pre všetkých
Všeobecná zdravotná poisťovňa svojou novinkou oslovuje tých, ktorí sa rozhodnú prepoistiť. Za prepoistenie ponúka „uvítací bonus 50 Eur“, ktorý môžu noví poistenci využiť od 1.1.2024 na nákup liekov, výživových doplnkov či vybraných zdravotných pomôcok. Je to zvýhodnenie „nových“ oproti lojálnym dlhoročným poistencom. Tým zostáva Peňaženka zdravia, ktorá po splnení rôznych podmienok prináša jednotlivcovi či skupinám tradičné benefity.

Dôvera – doprava do Nemocnice Bory zadarmo
S veľmi zaujímavou novinkou prišla zdravotná poisťovňa Dôvera. Všetkým svojim poistencom nad 18 rokov zabezpečí z celého Slovensko bezplatnú dopravu na hospitalizáciu do Nemocnice Bory v Bratislave a aj domov. Pritom ide o dopravu, ktorá nie je hradená z verejného zdravotného poistenia. Benefit je určený aj tým, ktorí sú už v zdravotnej poisťovni Dôvera poistení, aj tým, ktorí sa stanú novými poistencami.

Union – nové benefity pre mamičky a deti
Zdravotná poisťovňa UNION prináša novinku hlavne pre mamičky a detských poistencov. Príspevok vo výške 120 Eur na plienky Pampers a 120 Eur na vybrané produkty HIPP v sieti lekární BENU získajú všetky deti do dvoch rokov, ktoré sú poistené v poisťovni UNION. V poisťovni UNION musí byť poistený aj rodič dieťaťa.

Zdravotnú poisťovňu môžu poistenci zmeniť do 30. 9. 2023. Poistencom novej poisťovne sa stanú od 1. 1. 2024. Všetky tri zdravotné poisťovne ponúkajú možnosť prepoistenia online, osobne na pobočke alebo zaslaním vyplnenej prihlášky poštou. Asisto.sk vám pomôže pri rozhodovaní, ktorá zo zdravotných poisťovní je pre vás tá správna.