Koľko krokov musíte urobiť v jednotlivých zdravotných poisťovniach, aby ste si mohli uplatniť ponúkané benefity? - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Koľko krokov musíte urobiť v jednotlivých zdravotných poisťovniach, aby ste si mohli uplatniť ponúkané benefity?

Zdravotné poisťovne ponúkajú svojim poistencom rôzne benefity nad rámec zákona. Ich ponuka sa každým rokom rozširuje. Nie je však rozhodujúce, aká je kvantita a počet benefitov, ale skôr by si mali poistenci všímať či a ako sú vôbec pre nich benefity dosiahnuteľné. Nezávislý porovnávač benefitov zdravotných poisťovní Asisto.sk pripravil prehľadné porovnanie koľko pomyselných krokov musí poistenec urobiť, aby si mohol uplatniť tie najvyužívanejšie benefity – tzv. „zubný benefit“ a „vrátenie doplatku za lieky“. Tieto benefity ponúkajú všetky 3 zdravotné poisťovne, cesta k nim je však u každej rozdielne dlhá.

Kroky, ktoré musíte urobiť, aby ste získali „zubný benefit“

Kroky, ktoré musíte urobiť, aby ste získali benefit „vrátenie doplatku za lieky“

Zdravotnú poisťovňu môžu poistenci zmeniť do 30. 9. 2023. Poistencom novej poisťovne sa stanú od 1. 1. 2024. Všetky tri zdravotné poisťovne ponúkajú možnosť prepoistenia online, osobne na pobočke alebo zaslaním vyplnenej prihlášky poštou. Asisto.sk vám pomôže pri rozhodovaní, ktorá zo zdravotných poisťovní je pre vás tá správna.