Aké benefity pre diabetika ponúkajú zdravotné poisťovne? - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Aké benefity pre diabetika ponúkajú zdravotné poisťovne?

Medzi choroby, ktoré navonok nevyzerajú desivo, ale majú na svedomí množstvo ľudských životov, patrí cukrovka. Nebolí, ale v tele spôsobuje vážne škody. Ničí cievy, nervy, skracuje život. A nedá sa vyliečiť.

V porovnaní s inými vážnymi diagnózami je pritom práve cukrovka (diabetes mellitus) ochorenie, ktorého prevenciu či zmiernenie jeho následkov dokáže každý z nás v spolupráci s lekármi odborníkmi výrazne ovplyvňovať.

Ak vás zaujímajú benefity pre diabetikov v ponuke zdravotných poisťovní, môžete si ich navoliť a vyhodnotiť vďaka prehľadnému porovnávaču.

Podľa niektorých zdrojov až 85 % liečby cukrovky majú pacienti vo vlastných rukách. Preto aj zdravotné poisťovne venujú tejto skupine klientov špeciálnu pozornosť – a to vo všetkých fázach boja s týmto „tichým zabijakom“.

Jeho prejavom je nedostatok prirodzenej tvorby inzulínu, ktorý pomáha svalom, pečeni a tukovému tkanivu vo využití cukru z krvi. Ak ho však človek nemá alebo neúčinkuje dostatočne, dochádza k poruche využitia cukru (glukózy) v bunke.

Našťastie, už od prvej chvíle, keď bunky začnú používať ako zdroj energie tuky namiesto cukrov a tým prichádza k okysľovaniu vnútorného prostredia organizmu, dokážeme problém identifikovať. Dá sa zmerať vyšetrením moču vďaka prúžku na ketolátky. Tie sú prvým varovným signálom.

V ponukách poisťovní sa nachádza celá škála benefitov, bonusov a preventívnych opatrení pre ľudí trpiacich cukrovkou, ale aj tých, čo patria medzi ohrozené skupiny.

Ide napríklad o spoluprácu s lekármi, aby pacientom včas robili testy na hroziace ochorenie, ďalej v určitých časových intervaloch napríklad aj glukomery pre inzulínový režim, testovacie prúžky na stanovenie glukózy v krvi glukomerom, lancetové a inzulínové perá, striekačky so zatavenou ihlou, inzulínová pumpa či glukózový senzor a množstvo ďalších liečiv či pomôcok.

Kompletný prehľad výhod, ktoré môže diabetik získať od zdravotnej poisťovne na Slovensku, je možné získať v porovnávači výhod.