Ako sa vyznať v ponuke a benefitoch zdravotných poisťovní - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Ako sa vyznať v ponuke a benefitoch zdravotných poisťovní

Uvažujete nad zmenou zdravotnej poisťovne? Alebo sa chcete uistiť, že práve tá, v ktorej ste teraz, je pre vás tá najlepšia? V tom prípade budete zisťovať, aké hodnotiace kritériá zvoliť, aby vás doviedli k tomu najlepšiemu rozhodnutiu

Porovnávací softvér

Ak ste praktický typ, nechce sa vám čítať dlhé analýzy a máte radšej stručné a jasné odpovede, pravdepodobne využijete porovnanie benefitov. Ten vám okamžite a priamo na mieru vyhodnotí ideálnu ponuku od konkrétnej zdravotnej poisťovne vrátane rôznych benefitov a bonusov, ako je preplácanie zubára, úhrada kúpeľnej starostlivosti, preplácanie očkovania či príspevok na doplatky za lieky.

Návšteva pobočiek

Ďalšou možnosťou je návšteva pobočiek všetkých dostupných zdravotných poisťovní, kde si priamo s ich pracovníkmi prejdete vaše preferencie a následne dostanete ponuku. Táto možnosť je, samozrejme, časovo dosť náročná a nie je teda vhodná pre pracovne či inak vyťažených ľudí.

Informácie z internetu

Vďaka internetu máme dnes možnosť ušetriť si čas a získať časť informácií priamo zo stránok zdravotných poisťovní. Tie však majú ponuky často koncipované tak, aby sa ťažšie porovnávali s konkurenciou. Navyše sa môže stať, že ak človek neovláda kompletnú terminológiu súvisiacu so zdravotnou starostlivosťou, môže ho táto nevedomosť priviesť k nesprávnym záverom.

Osobné odporúčania

Medzi Slovákmi je často preferovaným spôsobom získania odporúčania aj osobná referencia od známych, kolegov či rodinných príslušníkov. To však môže fungovať pri bicykli, kávovare alebo dovolenkovej destinácii. Oproti tomu je zdravotné poistenie natoľko individuálna problematika, že aj to, čo bezvýhradne vyhovuje vášmu najlepšiemu kamarátovi, môže byť pre vás absolútne nevhodné.

Práve pre všetky vymenované dôvody čoraz viac klientov vyhľadáva overené porovnávače zdravotného poistenia. Sú rýchle, spoľahlivé, nenáročné na váš čas, pravidelne aktualizované a prinášajú výsledky na mieru každému záujemcovi.

Jeden z takýchto porovnávačov zdravotného poistenia je aj Asisto.sk. 

Venujte výberu či prípadnej zmene zdravotnej poisťovne adekvátny čas a odmenou pre vás bude nielen úspora finančných prostriedkov, ale aj zabezpečenie zdravotnej starostlivosti presne podľa vašich potrieb.

Treba si tiež uvedomiť, že možnosť prestupovať medzi jednotlivými zdravotnými poisťovňami máte len raz za rok. Zrealizovať ju treba najneskôr do 30. septembra. Poistencom novej poisťovne sa následne stávate od 1. januára nasledujúceho kalendárneho roka.