Najviac o zmene zdravotnej poisťovne uvažujú poistenci Unionu, najmenej poistenci Dôvery. - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Najviac o zmene zdravotnej poisťovne uvažujú poistenci Unionu, najmenej poistenci Dôvery.

2 600 poistencov sa zúčastnilo prieskumu, ktorý zrealizoval nezávislý porovnávač Asisto.sk na tému spokojnosti so zdravotnou poisťovňou.

O zmene zdravotnej poisťovne uvažuje 8% Slovákov. Pritom u poistencov UNION-u je to až 13% a naopak, najmenej len 6%, je to u poistencov zdravotnej poisťovne Dôvera. Tí sú podľa výsledkov prieskumu najspokojnejší.

U poistencov štátnej zdravotnej poisťovne VŠZP sú hlavným dôvodom zmeny atraktívne výhody a benefity u inej poisťovne, čo uviedlo až 38% respondentov. Na druhom mieste je fakt, že sa o nich poisťovňa „nestará“ (13%).

Benefity a výhody u inej poisťovne sú hlavným dôvodom na zmenu aj pri oboch súkromných poisťovniach, akurát pri poisťovni UNION je to 32% a u Dôvery len 23%.

Ak chcete zmeniť zdravotnú poisťovňu, máte na to už len pár dní, do 30. 9. 2021. Poistencom novej poisťovne budete od 1. 1. 2022. Prehľadne zoradené a vzájomne porovnané benefity nájdete v porovnávači Asisto.sk.