Zubný benefit a vrátenie poplatku za lieky sú už dlhodobo najvyužívanejšie benefity. - Asisto.sk - porovnanie zdravotných poisťovní

Zubný benefit a vrátenie poplatku za lieky sú už dlhodobo najvyužívanejšie benefity.

Asisto.sk ako nezávislý a objektívny porovnávač benefitov zdravotných poisťovní už štvrtý rok po sebe zrealizoval prieskum verejnej mienky o spokojnosti poistencov s ich zdravotnou poisťovňou. Online dotazník vyplnilo v septembri 2023 takmer 1 100 respondentov. Výskum priniesol viacero zaujímavých výsledkov a tiež vidíme, ako sa od roku 2020 menia názory verejnosti na zdravotné poisťovne.

Respondenti deklarovali, že minulý rok využili predovšetkým dva benefity zdravotných poisťovní, Zubný benefit a Vrátenie doplatku za lieky (zhodne po 27% poistencov). Tieto dva benefity vedú pomyslenú tabuľku už od roku 2020. S veľkým odskokom na treťom mieste skončili Zľavy na zľavových portálov (6 %). Žiadny benefit nevyužilo 40% respondentov.

Výhody a benefity, ktoré poskytuje iná poisťovňa sú stále hlavným dôvodom pre úvahy o zmene zdravotnej poisťovne. Potvrdzuje sa to vo výskumoch už od roku 2020. Ich vplyv ale dlhodobo klesá. V roku 2020 ich za hlavný dôvod úvah o zmene označilo 36% respondentov a v roku 2023 už iba 21%.
Zdravotnú poisťovňu môžu poistenci zmeniť do 30. 9. 2023. Poistencom novej poisťovne sa stanú od 1. 1. 2024. Všetky tri zdravotné poisťovne ponúkajú možnosť prepoistenia priamo na svojich web stránkach alebo na pobočkách. Portál Asisto.sk prináša poistencom, ako pomôcku pre správne rozhodnutie, objektívne a nezávislé porovnanie benefitov zdravotných poisťovní.